Vervoer

U bent minder goed te been of u bent een rolstoelgebruiker?
U wilt graag naar de winkel, maar rijden met eigen wagen gaat niet meer goed?
U moet naar de dokter, maar uw zoon of dochter kan zich moeilijk vrijmaken?
Een uitstap of bezoek aan familie doet u maar zelden, want de afstand naar de bushalte kan u niet meer stappen?Aangepast Vervoer

Het OCMW werkt samen met de dienst aangepast vervoer van  vzw MOBIEL.

Het OCMW subsidieert de dienst aangepast vervoer van vzw MOBIEL. Op die manier draagt het een steentje bij tot het vergroten van de integratie van personen met een beperking.

Om gebruik te kunnen maken van deze vervoersdienst moet men lid zijn. Het lidmaatschap is volledig gratis.

De dienst aangepast vervoer vervoert in eerste instantie rolstoelgebruikers.

Inwoners van Boortmeerbeek kunnen voor individueel rolstoelvervoer beroep doen op de dienst. Een speciaal uitgerust voertuig met liftsystemen staat klaar voor de gebruikers, 7 dagen op 7, tussen 6.30 uur en 22.30 uur. Eén begeleider kan gratis met u meerijden. U kunt zowel occasioneel vervoer aanvragen als vervoer voor vaste trajecten (bv. een wekelijks bezoek aan de kinesist, …), waarbij de chauffeur u thuis aan de deur komt ophalen en u brengt tot aan de deur van uw bestemming en terug. Meer informatie leest u hier.

Wilt u graag een uitstap maken in groepsverband (min.3, max. 8 personen) met rolstoelgebruikers en eventueel andere personen met een beperkte mobiliteit? In dit geval kunt u vervoer aanvragen met de Minibus. Meer informatie leest u hier.

Rolstoelgebruikers kunnen tegen een voordelig tarief gebruik maken van deze dienst. Een speciaal uitgerust voertuig staat klaar voor de gebruikers, 7 dagen op 7, tussen 6.30 uur en 22.30 uur. Eén begeleider kan gratis met u meerijden.

Aanvragen richt u rechtstreeks tot de vzw MOBIEL:
gratis telefoonnummer: 0800 26 990
via e-mail: dav.dispatching@vzwmobiel.be 
via website: www.vzwmobiel.be

Mensen die beperkt zijn in hun mobiliteit, maar niet rolstoel gebonden zijn, en op zoek zijn naar vervoer, kunnen zich rechtstreeks richten tot de mobiliteitscentrale aangepast vervoer  of bellen naar het gratis telefoonnummer: 0800 26 990.

 

Aangepast Vervoer