Woonloket

Als inwoner van Boortmeerbeek kan je terecht bij het woonloket met al je vragen over wonen.

Tine Bergmans treedt op als woonconsulente. Je kan onder meer bij haar terecht voor gratis advies en informatie over:

- premies en fiscale voordelen inzake (ver)bouwen, (ver)kopen en (ver)huren
- duurzaam, ecologisch en energiebewust wonen
- levenslang en aanpasbaar wonen
- kwaliteit en veiligheid van woningen
- betaalbaar wonen
- sociaal huren, sociaal kopen en sociaal lenen

Je kan een afspraak maken bij Tine in het gemeentehuis op dinsdagvoormiddag of woensdag, Pastorijstraat 2, 3190 Boortmeerbeek, woonloket@boortmeerbeek.be , 0496 25 85 29.

Frederike Weigelt staat als technisch adviseur in voor leegstand en woningkwaliteit. De gemeente moet elke klacht over woningkwaliteit of overbewoning beschouwen als een verzoek om de procedure tot ongeschikt- en onbewoonbaarverklaring op te starten. Frederike gaat in samenwerking met alle belanghebbenden een minnelijke oplossing uitwerken, en eventueel de procedure tot ongeschikt en onbewoonbaarverklaring opstarten als dat dit nodig zou zijn. De technisch adviseur verstrekt ook conformiteitsattesten die door de gemeente aan eigenaar-verhuurders worden uitgereikt. Een conformiteitsattest toont aan dat een (huur)woning aan alle wettelijke kwaliteitsvereisten voldoet.

Contactgegevens Frederike: woningkwaliteit@boortmeerbeek.be , 0498 17 32 98.

Het woonproject "Wonen aan de Dijle Noord" is een intergemeentelijk project van de gemeenten Boortmeerbeek, Keerbergen, Tremelo en Begijnendijk, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant en Wonen Vlaanderen.  

Meer informatie.