Sociale huisvesting

Als u aan een aantal voorwaarden voldoet, dan kan u zich inschrijven op de wachtlijsten voor een sociale huurwoning. Hier vindt u meer informatie over de voorwaarden waar u moet aan voldoen.

Merk op dat er gewerkt wordt met wachtlijsten. De vraag naar sociale woningen in Vlaanderen is namelijk groter dan het aanbod. De gemeente Boortmeerbeek heeft wel een lokaal toewijzingsreglement met bepaalde voorrangsregels voor kandidaat huurders die inwoner van Boortmeerbeek zijn en kandidaten die een bepaalde periode inwoner geweest zijn.

Raadpleeg de infobrochure sociaal huren in Boortmeerbeek.

In Boortmeerbeek zijn de volgende sociale verhuurders actief:

Providentia

Providentia is een sociale huisvestingsmaatschappij die sociale woningen verhuurt en verkoopt in de rand rond Brussel. Providentia heeft in Boortmeerbeek de voorbije jaren sociale woningen gerealiseerd aan de Smisstraat, het Hertogin van Brabantplein, de Kouter en de Slagveldweg.

Providentia cvba
Brusselsesteenweg 191, 1730 Asse
T: 02 452 72 43

info@providentia.be

www.providentia.be

Sociaal Wonen arro Leuven (SWaL)

SWaL is een sociale huisvestingsmaatschappij die onder meer van plan is om sociale woningen te bouwen aan de Weerstandsstraat, de Goorweg (project Floreal) en de Sijsjeslaan. SWaL zal een aantal van deze woningen verhuren en aantal van deze woningen te koop aanbieden.

Sociaal Wonen arro Leuven cvba-so
Wijgmaalsesteenweg 18, 3020 Herent
T: 016 31 62 00

info@swleuven.be

www.swleuven.be

SVK Spit

SVK Spit is een sociaal verhuurkantoor dat woningen huurt op de private huurmarkt en deze doorverhuurt aan sociale huurders. SVK Spit is actief in de gemeenten Leuven, Herent, Bertem, Oud-Heverlee, Huldenberg, Rotselaar, Haacht, Boortmeerbeek, Keerbergen, Tremelo, Begijnendijk en Aarschot.

SVK SPIT
Ijzerenwegstraat 10, 3010 Leuven
T: 016 49 17 28

info@spitsvk.be

www.spitsvk.be

 

Vragen hierover of wil je je inschrijven? Neem rechtstreeks contact op met de sociale verhuurder (zie contactgegevens hierboven) of neem contact op met de sociale dienst van het OCMW of het woonloket.

Wie reeds 4 jaar op de wachtlijst staat voor een sociale huurwoning, kan onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een Vlaamse huurpremie. Normaal gezien wordt u hiervan automatisch verwittigd.