Reserveren

U moet enkel reserveren voor opvang tijdens vakanties en schoolvrije dagen.

Tijdens de coronamaatregelen moet u ook verplicht inschrijven voor voor- en naschoolse kinderopvang.

De reserveringen voor een vakantie starten vanaf de maandag na de laatste vakantie.
Voor de zomervakantie is dit de eerste maandag van mei.

Vanaf 2 september 2019  kan u inschrijven voor de  schoolvrije dagen  van het schooljaar 2019-2020. Klik hier voor een algemeen overzicht.

De reserveringen van vakantiedagen van de kinderen die niet schoollopen en/of wonen in Boortmeerbeek worden pas behandeld vanaf 14 kalenderdagen voor de officiële start van een vakantie.

Reserveringen gebeuren online via een beveiligde en gebruiksvriendelijke webpagina op www.i-school.be/login. De reservaties worden onmiddellijk in het systeem verwerkt.

Indien u niet online kan reserveren voor vakantiedagen en schoolvrije dagen kunt u op Ravot een reservatieformulier bekomen. Reservaties op papier worden de eerstvolgende werkdag vanaf 12 uur chronologisch behandeld en in het systeem verwerkt.

Wachtlijsten

Wanneer een dag volzet is, ziet u dat uw kind op een wachtlijst komt te staan. De wachtlijst wordt automatisch beheerd.

Het is belangrijk dat u als ouder uw kind van de wachtlijst verwijdert zodra u een andere oplossing heeft gevonden. Wanneer er een plaats vrij komt, wordt het eerste kind op de wachtlijst automatisch ingeschreven op de open plaats. U krijgt als ouder een e-mail met de bevestiging dat uw kind is ingeschreven. U heeft vervolgens  24 uur de tijd om deze plaats kosteloos te annuleren via www.i-school.be/login. Indien u niet annuleert, wordt uw kind beschouwd als ingeschreven en wordt de gereserveerde tijd gefactureerd.

Reserveringen per dagdeel

Per opvangdag moet u een dagdeel reserveren: voormiddag en/ of namiddag.

Wanneer komt uw kind naar Ravot:

Wat reserveert u:

uw kind komt een hele dag tussen 7 en 19 uur 

voormiddag + namiddag

uw kind komt tussen 7 en 13 uur

voormiddag

uw kind komt tussen 12 en 19 uur

namiddag

Voorbeelden:

  • Uw kind komt naar Ravot van 10 tot 14 uur: u reserveert voormiddag + namiddag. Wat betreft de facturatie van deze dag: uw kind is minder dan 6 uren op Ravot, maar meer dan 3 uren. Uw factuur bedraagt € 6.
  • Uw kind komt naar Ravot van 7 tot 13 uur: u reserveert voormiddag.
    Wat betreft de facturatie van deze dag: uw kind is minder dan 6 uren op Ravot, maar meer dan 3 uren. Uw factuur bedraagt € 6.

Wanneer u een dagdeel te veel of te weinig reserveert bij gebruik van de opvangdag, wordt u een administratiekost aangerekend van € 6.

Voorbeelden:

  • U reserveert een voormiddag. Uw kind komt toe op Ravot om 9 uur en wordt afgehaald om 14 uur: u betaalt een administratiekost van € 6 omdat u ook de namiddag had moeten reserveren.

Wat betreft de facturatie van deze dag: uw kind is minder dan 6 uren op Ravot, maar meer dan 3 uren. Uw factuur bedraagt € 6, vermeerderd met € 6 administratiekost.

  • U reserveert een voormiddag + een namiddag. Uw kind komt toe op Ravot om 7.30 uur en wordt opgehaald om 11 uur: u betaalt een administratiekost van € 6 omdat u de namiddag heeft gereserveerd.

Wat betreft de facturatie van deze dag: uw kind is minder dan 6 uren op Ravot, maar meer dan 3 uren. Uw factuur bedraagt € 6, vermeerderd met € 6 administratiekost.

Wanneer u een of twee dagdelen reserveert en geen gebruik maakt van de betreffende opvangdag zonder te annuleren wordt u een administratiekost aangerekend van € 2. U moet annuleren uiterlijk om 12 uur de dag voor de gereserveerde opvangdag.

Voorbeelden:

  • U reserveert een voormiddag. Uw kind komt niet naar Ravot en u heeft niet geannuleerd: u betaalt een administratiekost van € 2. Uw factuur bedraagt voor de gereserveerde opvang € 6 (halve dag tarief), vermeerderd met € 2 administratiekost.
  • U reserveert een voormiddag + een namiddag. Uw kind komt niet naar Ravot en u heeft niet geannuleerd: u betaalt een administratiekost van € 2. Uw factuur bedraagt voor de gereserveerde opvang € 11,20 (hele dag tarief), vermeerderd met € 2 administratiekost.