Gratis juridisch advies voor inwoners van Boortmeerbeek

  • 17 mei 2021

GRATIS JURIDISCH ADVIES

Onze inwoners kunnen vanaf nu weer terecht in de gemeente voor gratis eerstelijns juridisch advies. Jurist Jonas Mart adviseert je over alle juridische aspecten van het dagelijks leven. Zo kan je hem onder meer om juridische raad en inlichtingen vragen in verband met schulden en schuldvorderingen, trouwen, samenwonen, (echt)scheidingen, erfenissen en schenkingen, … Ook juridische vragen van zelfstandigen kunnen beantwoord worden. De taak van de jurist bestaat erin om je een eerste richtinggevend advies te verstrekken. Dit advies is gratis en complementair aan de dienstverlening van het woonloket. Indien nodig verwijzen de medewerkers van het woonloket door naar de jurist.

Praktisch: de zitdag is op woensdagvoormiddag bij het OCMW, Heverplein 12. Juridische vragen kunnen daarom gesteld worden via het registratieformulier  dat je per e-mail verstuurd naar jurist@boortmeerbeek.be. Je zal daarop telefonisch of schriftelijk gecontacteerd worden voor verder advies.

Het OCMW neemt deze dienstverlening af van IGO div gedurende een halve dag per week.

 

COLLECTIEF LIDMAATSCHAP HUURDERSBOND

Voor juridisch huuradvies kunnen alle inwoners vanaf dit jaar ook kosteloos beroep doen op de dienstverlening van de Huurdersbond. De gemeente heeft namelijk een collectief lidmaatschap afgesloten met de Huurdersbond voor alle inwoners. De Huurdersbond wijst je op je rechten en plichten en helpt bij het oplossen van huurvragen. De huurdersbonden zijn regionaal georganiseerd. Je kan steeds contact opnemen met de Huurdersbond van de regio waar je huurwoning gelegen is. Voor Vlaams-Brabant is dat de Huurdersbond in Leuven, Tiensevest 106 bus 48.  Contactgegevens: info-vlbr@huurdersbond.be - 016 25 05 14.